Loading...
Darmowa dostawa od 170 zł
Strona główna Polityka prywatności

Polityka prywatności

1. Dane osobowe

  1. Administratorem danych osobowych zbieranych za pośrednictwem strony internetowej bemist.co jest Agata Wilk wykonujący/a działalność gospodarczą pod firmą Bemist Agata Wilk, adres siedziby: ul. Opoczyńska 29/5, 54-034 Wrocław, wpisaną do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej (CEIDG) prowadzonej przez ministra właściwego ds. gospodarki, NIP: 8943142226, REGON: 383549976, adres poczty elektronicznej: kontakt@bemist.co, dalej „Administrator”, będący/a jednocześnie Usługodawcą.
  2. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi – ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego. 
  3. Dane Osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażanej przez Użytkownika oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy.
  4. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób: 
    • poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje,
    • poprzez gromadzenie plików “cookies”,
  5. Serwis zbiera informacje dobrowolnie podane przez użytkownika. 
  6. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza np. w celu dokonania procesu obsługi kontaktu informacyjnego.
  7. Dane osobowe pozostawione w serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych.
  8. Serwis zastrzega sobie prawo do przekazania danych osobowych użytkownika w celach niezbędnych do realizacji składanych zamówień oraz prowadzonej działalności gosporadczej:
    • przekazanie danych niezbędnych do wysyłki zamówienia, zgodnie z wybraną przez Klienta metodą dostawy oraz operatora logistycznego (Furgonetka Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k. z siedzibą w Warszawie, NIP: 1132567365; REGON: 140220084.),
    • przekazanie danych niezbędnych do realizacji płatności elektronicznej do operatora płatności Tpay.com (Krajowy Integrator Płatności S.A. ul. Św. Marcin 73/6 61-808 Poznań NIP: 7773061579 REGON: 300878437 KRS: 0000412357),
    • przekazanie danych do zewnętrznego systemu księgowego (iFirma SA, ul. Grabiszyńska 241B, 53-234 Wrocław, NIP: 898-16-47-572),
    • systemu do wysyłki wiadomości e-mail (Mailchimp, The Rocket Science Group, LLC 675 Ponce de Leon Ave NE Suite 5000 Atlanta, GA 30308 USA),
    • przechowywania danych na serwerze (The Camels S.C. Kamil Porembiński, Adam Mirowski, z siedziba przy ulicy Wróblewskiego 18, 93-578 Łódź, posiadającą numer NIP: 728-266-32-34 oraz numer REGON: 100-377-635).

2. Inne technologie

  1. Administrator stosuje następujące technologie śledzące działania podejmowane przez użytkownika:
    • pixel konwersji Facebooka
    • kod śledzenia Google Analytics
  2. Korzystanie z serwisu wiąże się z przesyłaniem zapytań do serwera strony. Każde z nich zapisywane jest w jego pamięci w postaci logów, które obejmują, IP użytkownika, datę oraz informacje o przeglądarce i systemie operacyjnym urządzenia, z którego Użytkownik korzysta.
  3. Dane te wykorzystywane są wyłączenie w celach statystycznych i administracyjnych.

3. Pilik cookies

  1.  Serwis zbiera w sposób automatyczny tylko informacje zawarte w plikach cookies.
  2. Pliki (cookies) są plikami tekstowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu. Przeznaczone są do korzystania ze stron serwisu. Przede wszystkim zawierają nazwę strony internetowej swojego pochodzenia, swój unikalny numer, czas przechowywania na urządzeniu końcowym.
  3. Operator serwisu bemist.co jest podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym swojego użytkownika pliki cookies oraz mającym do nich dostęp.
  4. Operator serwisu wykorzystuje pliki (cookies) w celu:
    • dopasowania zawartości strony internetowej do indywidualnych preferencji użytkownika, przede wszystkim pliki te rozpoznają jego urządzenie, aby zgodnie z jego preferencjami wyświetlić stronę;
    • przygotowywania statystyk pomagających poznaniu preferencji i zachowań użytkowników, analiza tych statystyk jest anonimowa i umożliwia dostosowanie zawartości i wyglądu serwisu do panujących trendów, statystyki stosuje się też do oceny popularności strony;
    • możliwości logowania do serwisu;
    • utrzymania logowania użytkownika na każdej kolejnej stronie serwisu.
  5. Serwis stosuje dwa zasadnicze rodzaje plików (cookies) – sesyjne i stałe. Pliki sesyjne są tymczasowe, przechowuje się je do momentu opuszczenia strony serwisu (poprzez wejście na inną stronę, wylogowanie lub wyłączenie przeglądarki). Pliki stałe przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu ich usunięcia przez użytkownika lub przez czas wynikający z ich ustawień.
  6. Użytkownik może w każdej chwili dokonać zmiany ustawień swojej przeglądarki, aby zablokować obsługę plików (cookies) lub każdorazowo uzyskiwać informacje o ich umieszczeniu w swoim urządzeniu. Inne dostępne opcje można sprawdzić w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Należy pamiętać, że większość przeglądarek domyślnie jest ustawione na akceptację zapisu plików (cookies) w urządzeniu końcowym.
  7. Operator Serwisu informuje, że zmiany ustawień w przeglądarce internetowej użytkownika mogą ograniczyć dostęp do niektórych funkcji strony internetowej serwisu.
  8. Pliki (cookies) z których korzysta serwis (zamieszczane w urządzeniu końcowym użytkownika) mogą być udostępnione jego partnerom oraz współpracującym z nim reklamodawcą.
  9. Informacje dotyczące ustawień przeglądarek internetowych dostępne są w jej menu (pomoc) lub na stronie jej producenta.

Bemistletter - dołącz do miłośniczek odpoczynku

bemistletter Bemist
Dlaczego warto?
Zapisz się do Bemistletter i otrzymaj szablon „Lista przyjemności”, który pomoże Ci znaleźć więcej czasu na relaks.
Nie lubisz dostawać kilkanaście maili w miesiącu, które nic nie wnoszą do Twojego życia? Ja też! Dlatego Bemistletter będzie inny, bo czemu miałabym Ci wysyłać coś czego sama nie lubię. Zero spamu, tylko wartościowe treści, które pomogą Ci lepiej zadbać o odpoczynek, relaks, regenerację i doładowanie energii.

Obserwuj BEMIST na Instagramie

Dołącz do miłośniczek odpoczynku. Pokaż w jakich sytuacjach palisz sojowe świeczki BEMIST #bemistcandles